Gietvloeren: verrassend veelzijdig

  • Te maken in iedere kleur

  • Betonlook gietvloer door combineren 2 kleuren

  • Een ruiger effect door een zandtoevoeging

  • Heerlijke warmtegeleider voor vloerverwarming

  • Naadloos, dus makkelijk schoon te maken en te houden

  • Inclusief egaliseren voor het beste resultaat

  • Voor 16:00 aangevraagd = binnen 2 werkdagen een prijs

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Een gietvloer brengt rust in het interieur. Het geeft een strak en resultaat en doordat we het naadloos gieten (tegen de randen aan) krijgen vocht en vuil geen kans. We kunnen gietvloeren in iedere kleur realiseren en extra opties toevoegen voor een ander effect. De zandtoevoeging, ook wel bekend als PU ruig, maakt de vloer iets robuuster. Het geeft een heel mooi en subtiel effect. Wie van industrieel houdt, zal de voorkeur geven aan een meerkleurige gietvloer. Dit geeft een betonlook effect. Flakes of vlokken zijn vooral populair in het bedrijfsleven omdat je vuil minder goed gaat zien. Alle opties zijn te bekijken in onze showroom.

Gietvloer één kleur
(uni)

PU gietvloer eenkleurig

Gietvloer meerkleurig
(betonlook gietvloer)

Betonlook gietvloeren (meerkleurig)

Gietvloer met zand
(PU ruig)

Gietvloer met zand

Voor welke ruimtes is een gietvloer geschikt?

In de basis kan een gietvloer in vrijwel iedere ruimte gegoten worden, mits de ondervloer en de ruimte geschikt zijn. Een gietvloer kenmerkt zich door het strakke resultaat. Doordat het materiaal gegoten wordt, moet de ondervloer net zo strak zijn. De ruimte is belangrijk omdat we daarmee een schatting kunnen maken hoe de vloer gebruikt gaat worden.

Een gietvloer in de badkamer

Is een gietvloer ook geschikt voor een badkamer? Ja, dat kan zeker! Doordat je geen voegen meer hebt is het enorm makkelijk schoon te maken en te houden. Houd er rekening mee dat een gietvloer uit vloeibaar materiaal bestaat, dus in tegenstelling tot PUUR! Concrete, kunnen we dit materiaal niet op de wanden appliqueren. We hanteren voor het gieten van badkamers wel een aantal extra voorwaarden, zoals het totaal aantal vierkante meters. We bespreken deze graag met je: neem contact op.

Een gietvloer in de keuken

In een keuken wordt geleefd. Kruimels, handen wassen en druppelend water, af en toe een broodje wat valt, enzovoort. Hoe fijn is het als je dit zo van de vloer afveegt, zonder dat het tussen kieren en naden gaat zitten? Een gietvloer als keukenvloer kan dus gewoon. Wel is een gietvloer wat zachter, dus krasvast is hij niet. Vind je dit wel belangrijk? Dan adviseren we je een PUUR! Concrete vloer. De sterkste woonbeton vloer.

Zo onderhoud jij je gietvloer

In de basis is een gietvloer onderhoudsarm, omdat ze vloeistofdicht zijn. Je houdt de vloer het beste door regelmatig te stofzuigen en dweilen. Heb je geknoeid? We raden aan om de vloeistof direct te verwijderen, zodat het geen kans krijgt om in de vloer te trekken.

De gietvloer heeft een toplaag die de vloer beschermt tegen vuil van buitenaf. Deze laag is tevens de beschermingslaag. Schuursponsen en (agressieve) reinigingsmiddelen kun je daarom beter links laten staan. Hiermee loop je het risico de toplaag te beschadigen. Sommige reinigingsmiddelen laten een vettig laagje achter op de vloer, wat de vloer een heel dof effect geeft.

Daarnaast raden we je aan om de meubels te voorzien van viltjes om de vloer extra te beschermen. Zware meubels kunnen namelijk voor krassen of deukjes zorgen.

Veelgestelde vragen over gietvloeren

In sommige gevallen kan een gietvloer inderdaad over een bestaande vloer gelegd worden. Het voordeel is dat het je tijd scheelt, want dan hoef je geen vloer te verwijderen. Wel hangt het van het type vloer af en wat de staat van de vloer is. De ondervloer dient namelijk egaal, watervast en goed vast te liggen.

Wil je een gietvloer over een bestaande vloer heen leggen? Vraag ons dan eerst om advies en geef aan wat voor een vloer je nu hebt liggen. Dit doe je het beste via ons contactformulier of in een offerteaanvraag. Alleen dan kunnen wij het beste resultaat garanderen.

Gietvloeren zijn in vrijwel iedere kleur te maken. Je kunt kiezen uit uit verschillende opties:

  • Een gietvloer in één kleur
  • Een meerkleurige gietvloer (betonlook gietvloer)
  • Een gietvloer met zandtoevoeging (vraag naar de mogelijkheden)

Plan een afspraak in onze showroom in Veenendaal of Amsterdam om verschillende mogelijkheden en kleuren te bekijken.

Ja, een gietvloer is een zeer goede warmtegeleider. Het neemt de warmte over, waardoor je van heerlijk warme voeten kunt genieten. Doordat de vloer de warmte geleid, houdt het de warmte ook langer vast dan een PVC vloer.

Het leggen van een gietvloer neemt in totaal een dag of 5 in beslag. De vloer moet daarna nog goed uitharden. Het hele proces neemt vaak ongeveer anderhalve week tot 12 dagen in beslag voor je de meubels weer terug kunt plaatsen. We raden je aan om viltjes onder je meubels te plaatsen voor het behoud van de vloer.

Nee, een gietvloer is niet krasvast. Er bestaat maar 1 vloer die echt krasvast is en dat is PUUR! Concrete. Deze vloer bestaat uit microcement en is ijzersterk.

Benieuwd naar de kosten?

De precieze prijs van een vloer is afhankelijk van meerdere factoren: het aantal vierkante meters, één- of meerkleurig, een zandtoevoeging, staffelkortingen, sleuven van een vloerverwarming, enzovoort. Voor de beste schatting plan je eerst een showroombezoek in om wensen en bijzonderheden te bespreken. Wil je toch een schatting? Vraag dan online een prijsindicatie op.